Ο πυρήνας των μηδενικών σας

author:  Natassa Koumpouni
0.0/5 | 0


Βάλτωσα μες στην συνήθεια, τις τετριμμένες λέξεις, τις άσκοπες γκριμάτσες. Σας βαρέθηκα να περπατάτε γύρω μου, να φτιάχνετε κύκλους και μέσα τους να με εγκλωβίζεται. Με έχετε κάνει τον πυρήνα των μηδενικών σας. Γελάτε, γελάτε ηδονικά με την ανημποριά μου. Διαστροφική ανθρώπινη ανάγκη η ματαίωση. Αν ματαιώνεις αλλού, ανυψώνεις τα δικά σου.
Τα σαδιστικά σας βέλη, στέλνετε κατευθείαν στην καρδιά μου. Στο μέσο του κύκλου, κάνω γελοίους ελιγμούς για να αποφύγω τον πόνο.
Καλικάντζαροι, που βγαίνετε από τους τοίχους μου κάθε που νυχτώνει και με περιγελάτε.
Κάποτε είχα μνήμη, κάποτε ένιωθα, κάποτε υπήρχα. Ναι, το ξέρω πως υπήρξα. Μου το θυμίζει ένα τριαντάφυλλο, που έχει ξεραθεί μαζί με το νερό στο βάζο.
Κάποτε είχα πρόσωπο. Τσίνορα, φρύδια, ένα κόκκινο χαμόγελο. Το ξέρω. Κάποιες φορές που αντέχω να με κοιτάξω στον καθρέφτη, βλέπω εκεί τα δικά μου μάτια. Όχι τα δικά σας. Πίσω από τον καθρέφτη ζει μιαν ανάμνησή μου.
Πιάνω μια χούφτα χώμα. Ρίχνω πάνω του στάλες νερό και φτιάχνω λάσπη για να καμουφλαριστώ. Να σας κρυφτώ. Δεν θέλω να παίξω άλλο. Δεν μου αρέσει πια το παιχνίδι σας. Κουράστηκα να κάνω ελιγμούς, ελπίζοντας πως θα σας ξεφύγω. Πώς να ξεφύγεις από τα αλλόκοτα, αν δεν μπορείς να τα ορίσεις;
Ματαίωση ελπίδας. Ματαίωση ονείρου. Ματαίωση ψυχής.
Τα καταφέρατε! Χειροκροτήστε τους εαυτούς σας. Αφήστε την περηφάνια να φουσκώσει τα αλαζονικά στήθη σας.
Ο πυρήνας των μηδενικών σας ματαιώθηκε. Η μνήμη καταστράφηκε. Οι χρονικές εφαρμογές και διεργασίες μόλις κατέρρευσαν. Το πρωτόκολλο δεν υλοποιήθηκε. Το λειτουργικό σύστημα τερματίστηκε. Η φόρτωση δεδομένων κατά απαίτηση, ακυρώθηκε. Οι συριακές θύρες αποσυντονίστηκαν Αστάθεια, αστάθεια, αστάθεια. Μπιμπ, μπιμπ…Το μόνιτορ μαύρισε.
Εγώ Αλείφομε με λάσπη και επιστρέφω στα πάτρια εδάφη. Εκεί που γεννήθηκα. Ξαπλώνω πάνω στη γη και σας καληνυχτίζω.
Πάνω στην αφράτη αγκαλιά μυρίζω το χώμα και φτύνω τα τσιπάκια σας. Ο κύκλος έσβησε…
Αν κάποτε κοιτάξεις μέσα σε κάποιον καθρέφτη και δεις το πρόσωπό μου εκεί, να χαρείς για εμένα.
Γιατί εκεί, θα είμαι ελεύθερη!

Ν. Κ.



 
COMMENTS