Reality Show

author:  andreaswine
0.0/5 | 0


-Από πού είπες ότι το πήρες;

-Από το Λούα.

-Τα σπάει ρε φίλε…. Τα σκάει για την ακρίβεια.

-Σωστός…

-Και… που σε διέκοψα;

-Εκεί που σου λεγα για τα τηλεπαιχνίδια και τα reality shows.

- Α,ναι που μου λεγες για «τον τροχό της τύχης».Την αμερικανιά που προβαλλόταν σε κάθε ανατολικοευρωπαικό κράτος ή όπως θες πέστο... και μόλις εμφάνιζε τα πρώτα συμπτώματα του «φερόμενου ως καπιταλισμού».

-Ναι και μετά η κάθε χώρα είχε το δικό της Bingo ανάλογα με την κουλτούρα του λαού της.

-Από πού είπες το πήρες;

-Από το Λούα…. Φίλε υπήρχαν τουλάχιστον 34 διαφορετικά Bingo και σε τέσσερις χώρες άλλαζε το κάθε σενάριο επί οχτώ χρόνια. Μαλάκα, αυτοί πρέπει να ήταν φανατικά κουμούνια και τους χρειάζονταν πολλά μαθήματα κι επαναλήψεις.

-Είναι πολύ καλό να πεις στο Λούα…

-Αργότερα ήρθε ο Μεγάλος Αδερφός .Εδώ στον παλαιό κόσμο τον μάθαμε μια δεκαετία αργότερα. Η γέννα ήταν στο Μεξικό φίλε. Το 1997. Δέκα κολλεγιόπαιδα από το Ιλινόι , αγόρασαν σπίτι στην Πόλη του Μεξικό κι έμπασαν πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες με μόνη αμοιβή το φαγητό και τα τσιγάρα. Πούλησαν το "προιόν" σε μια καλωδιακή και τσέπωσαν ζεστό χρήμα…

-Τι είπες τώρα; Κι από πού το παίρνει ο Λούα;

- Κι αφού χιλιοπαίχτηκε σε κάθε γωνιά του κόσμου κι εφόσον πλέον με διάφορα τύπου "Μεγάλου Αδερφού" ο οποιοσδήποτε πολίτης μπήκε στο γυαλί , το συνηθίσαμε.

- Για λεγε ρε, από πού το παίρνει ο Λόυα;

-Να βλέπεις τον γείτονα σου να τραγουδάει την συνάδελφό σου να χορεύει κι οποιονδήποτε άλλο γνωστό σου να κάνει χαζομάρες στο κουτί για λίγα φράγκα.Κι αυτό όμως κούρασε…

- Ναι, ναι.

- Κι ήρθαν τα «φαγάδικα» . τι πλάνη! Να σου τρέχουν τα σάλια στην τηλεόραση ενώ δεν έχεις λεφτά ούτε για το μισό κρεμμύδι που σωτάρει το μοσχαρίσιο φιλέτο που περνά από μπροστά σου.

-Τι να πεις !

- Μετά απ'αυτά έρχεται το "οικονομολόγος" και το "πατριώτης".

- Τι είναι αυτά…;

- Το «οικονομολόγος» θα είναι ένα σόου στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος δύο καθάρματα κάθε φορά. Ο σκοπός του ενός είναι να φτιάξει μια ισχυρή οικονομία και του αντιπάλου να ξεχρεώσει μια υπερχρεωμένη χώρα. Μετά από κλήρωση λοιπόν ο ένας για παράδειγμα παίζει με την Ιταλία και ο άλλος με την Ολλανδία.

- Ναι ρε φίλε! Άμστερνταμ … Άμστερνταμ να πεις στο Λούα.

- Ο παρουσιαστής θα τους λέει την υπόθεση κι αυτοί θα παίζουν μέχρι ο πρώτος να φτάσει στους στόχους του κάθε σεναρίου. Οι κριτές θα βαθμολογούν και τον λόγο θα παίρνει φυσικά το τηλεοπτικό κοινό που θα ψηφίζει με το ανάλογο αντίτιμο «τον παίχτη που θέλει να παραμείνει στο παιχνίδι».

- Χ1 Χ2 Χ3 …

- Στο πατριώτης θα λαμβάνουν μέρος απόστρατοι αξιωματικοί, νερουλάδες δεξιοί και μερικοί καραφλοί αριστεροί. Το σενάριο τους θέλει να περιπλανιούνται σε ένα απομονωμένο σημείο του πλανήτη και να προσπαθούν να επιβιώσουν με κάθε τρόπο για ένα μήνα ο καθένας ξεχωριστά.Η μοναξιά κι ο φακός την κάμερας φτιάχνουν τρελά αληθινά σενάρια. Θα βλέπουμε κατά σειρά τον απόστρατο να διηγείται ιστορίες από ασκήσεις και κακουχίες ,τον δεξιό να δικαιολογεί γιατί δεν πέρασε στα σώματα της ασφάλειας και τον αριστερό να μετρά τις φορές που έχει δραπετεύσει και με ποιο τρόπο. Μερικοί θα τραυματιστούν άλλοι θα δαγκωθούν από φίδι κάποιοι θα κλάψουν που τους λείπει η πατρίδα και στο τέλος θα αναμετρηθούν δύο όπου και θα λατρευτούν ως αυθεντικοί πατριώτες.

- Μαγκιά τους φίλε. Αν θες την γνώμη μου δεν θα δω κανένα από τα δύο. Προτιμώ να δω την Μπλε ταινία του Κισλόφσκι πάρα αυτά που μου περιγράφεις.

- Ναι συμφωνώ…. Αν με απειλούσες με πιστόλι να διαλέξω το σόου από την Μπλε ταινία ,θα διάλεγα το σόου. Δεν θα μπορούσα ούτε με την Μπακογιάννη στην κυβέρνηση να ξαναδώ αυτή την ταινία.

- Και τι θα την κάνουμε την τηλεόραση;

- Έχεις σκεφτεί κάτι;

- Να την κάναμε γλάστρα.

- Έχουμε γλάστρες … Τι θα έλεγες αν την κάναμε καλάθι ανακύκλωσης;

- Αυτή η γυναίκα σου κάνει κακό. Είδα πως πήρες ακόμα και βιολογική οδοντόκρεμα.

-Κι εσύ δεν είσαι μακριά …

Poem versions


 
COMMENTS